პატარა ერთჯერად ჭიქაში ვანთავსებთ სადავეს, სატყუარად გამოვიყენებთ სიმინდის 1-2 მარცვალს, სასურველია თმაზე, სადავის მეორე მხარეს დაახლოებით 10 სანტიმეტრს ვტოვებთ ჭიქის გარედან. შემდეგ დასაკვების სახით ჭიქას ვავსებთ იგივე სიმინდის მარცვლებით, ვავსებთ წყლით და ვდგავთ საყინულეში.
ასე ვამზადებთ 10-20-მდე ჭიქას, სახლის მაცივრიდან გადაგვაქვს მანქანის მაცივარში და ვიმგზავრებით ტბაზე). ტბაზე გაყინული ჭიქის გარეთ დატოვებულ სადავეს ვამაგრებთ მთავარ ძუაზე, სიმძიმე სასურველია გამოვიყენოთ ინლაინი. სანამ ამ ყველაფერს გადავისვრით, ამ მონტაჟს ვასველებთ წყალსაცავის წყალში რის შემდეგაც ვაძრობთ პლასტიკის ჭიქას, რჩება მხოლოდ ყინული.
გაყინული ჭიქა ასრულებს იგივე პვა სეტკის / მეშოკის ფუნქციას რომელიც წარმატებით გამოიყენება კარპფიშინგში წერტილოვანი დაკვების დროს, სადაც იმავე წერტილში ასევე ინთავსება ჩვენი სატყუარა ნემსკავით.